- 5 dl jämedamaid kaerahelbeid
- 0,5 dl amaranti
- 1,5 dl kuivatatud hapusid kirsse või jõhvikaid
- 1,5 dl erinevaid seemneid (päevalille, kõrvitsa, lina vms)
- 0,5 tl soola
- 4,5 spl sulatatud võid või kookosrasva
- 6 spl agaavisiirupit
- 3 muna

Valmistamine:
1. Kuumuta kuival pannil amarantiseemneid - õige pea hakkavad need paisuma ja plaksuma nagu mini-popcorniterad. Raputa vahepeal panni ja vaata, et kõrbema ei läheks. Sellest, kui päris kõik terad õhitud ei saa, ei ole hullu, kui suurem end lahti löönud on, eemalda pann tulelt.
2. Soojenda ahi 180 kraadini
3. Sega omavahel kõik kuivained korralikult läbi, seejärel lisa korraga kõik vedelad ained ja sega jällegi korralikult läbi. Kui segu tundub liiga vedel, siis võid veel pisut kaerahelbeid või seemneid lisada.
4. Säti pannile umbes 5 cm diameetriga ja pisut vähem kui 1 cm paksused ringid või muud sobivad kujundid.
5. Küpseta ahjus umbes 18-20 minutit. Kui küpsised mahtusid ühele plaadile, siis ühe jutiga, kui kahele, siis vaheta nende asukoht vahepeal ära, muidu saab üks plaaditäis pealt ja teine altpoolt liiga krõbe.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar